Tel: 040-2125333Email: info@fysiotherapieheezerweg.nl

Echografie

Door ervaren specialisten

Echografie

Echografie, ook wel MSU (Musculo Skeletal Ultrasound) genoemd, wordt in onze praktijk gebruikt om opnamen te maken van spieren, pezen, banden en ander lichamelijk weefsel. Van origine wordt een echo gemaakt en beoordeeld door een radioloog. Maar hoe mooi is het als je rechtstreeks naar de fysiotherapeut kan voor een echo en direct kunt starten met een op maat gemaakte revalidatie?

Hoe werkt echografie?
Echografie is een onderzoek waarbij we afbeeldingen maken van inwendige structuren met geluidsgolven. De geluidsgolven worden opgewekt door een transducer. Deze geluidsgolven zijn niet voel- of hoorbaar. De geluidsgolven worden weerkaatst en opgevangen door het echografieapparaat. De inwendige structuren worden vervolgens helder weergegeven in een afbeelding.

Voordelen van echografie:
– Het onderzoek is ongevaarlijk en pijnloos.
– Echografie kan dynamisch worden uitgevoerd, dus tijdens de (pijnlijke) beweging.
– U hoeft niet naar het ziekenhuis voor een echografie.
– Dankzij het maken van een echo kunnen wij met grotere zekerheid een juist behandelplan opstellen en bent u sneller van uw klachten af.
– Het echografisch onderzoek kan na enkele weken worden herhaald, om het herstel te kunnen volgen.
– Als wij het nodig vinden, kunnen wij u naar aanleiding van de echo gericht doorverwijzen naar een arts of specialist

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn opgeleid tot echografisten en kunnen een echografie inzetten als diagnostisch middel om bijvoorbeeld afwijkingen aan de achillespees, hielspoor, slijmbeursontsteking, tenniselleboog of verkalking in pezen zichtbaar te maken.

Wij hebben een samenwerkingsverband met paramedisch centrum Eindhoven. Zij bieden Echografie onderzoek op woensdagochtend aan bij ons in de praktijk op de Heezerweg. Klik HIER voor een afspraak

Wij passen een echografisch onderzoek vooral toe om een snellere diagnose te kunnen stellen zodat we de kans op herstel vergroten en de herstelperiode verkleinen.’