Tel: 040-2125333Email: info@fysiotherapieheezerweg.nl

Parkinson

Door ervaren specialisten

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een veelvoorkomende degeneratieve aandoening van het zenuwstelsel, waarbij langzamerhand steeds meer zenuwcellen in de hersenen afsterven. Hierdoor ontstaat er een tekort aan dopamine. Dopamine is een stofje dat in de hersenen wordt aangemaakt en signalen doorgeeft tussen de verschillende zenuwcellen. Het zorgt o.a. voor controle van de bewegingen van het lichaam. Tekort aan dopamine maakt bewegen lastiger; spieren worden stijver, bewegen gaat niet meer zo soepel als vroeger en men kan gaan beven.

Tijdig en effectief behandelen kan ervoor zorgen dat u nog lang redelijk normaal beweegt. Als u nog maar weinig beperkingen ervaart, blijft u toch soepeler en behoudt u beter uw conditie door tijdig te gaan “trainen”.

Wij zijn gespecialiseerde parkinsontherapeuten waarbij centraal in de behandeling staan: evenwicht, spiersterkte, beweging van de gewrichten en uw algehele conditie. Daarnaast krijgt u informatie en voorlichting, zodat u leert hoe u goed kunt blijven bewegen. Indien gewenst wordt ook uw partner/mantelzorger bij de behandeling betrokken.

Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet; dit is een netwerk van gespecialiseerde zorgverleners bij de ziekte van Parkinson. (www.parkinsonnet.nl)

Kennismaken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken uw klachten en stellen in gezamenlijk overleg een behandelplan op maat voor u op.

Bel 040-2125333 | Of vul het formulier in

  Onze Parkinson therapeuten

  Beide lid van ParkinsonNet

  Aafke Laeven

  aafke@fysiotherapieheezerweg.nl

  Deborah van Os

  deborah@fysiotherapieheezerweg.nl