Tel: 040-2125333Email: info@fysiotherapieheezerweg.nl

Groepslessen

Professionele begeleiding

Wat is dit?
Er wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut gewerkt aan uw kracht en conditie. Samen maken we een aan u aangepast trainingprogramma, rekening houdend met eventuele klachten en beperkingen. U kunt medische fitness volgen ter preventie of bij bestaande klachten.

Wat is Pilates?
Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates en versterkt de harmonie tussen lichaam en geest. Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van verschillende spiergroepen, waaronder buik, billen, benen, armen en rugspieren. Het verbetert de houding, evenwicht, stabiliteit, coördinatie en controle over het lichaam. Spieren en gewrichten worden soepeler en longinhoud en circulatie verbeteren. Pilates is geschikt voor jong en oud.

Wat is HIIT training? 
High Intensity Interval Training of te wel hoge intensiteit interval training is een training strategie waarbij de prestaties verbeterd worden door middel van een relatief korte trainingssessie. Ondanks dat er gebruik gemaakt wordt van een relatief korte cardiovasculaire training, heeft HIIT een zeer positieve invloed op de conditie en de vetverbranding.

De training:
De training duurt ongeveer 30 minuten en bestaat uit 2 rondes van ieder 10 oefeningen. Tussen de rondes zit er een korte pauze.
De oefeningen zijn gebaseerd op kracht en uithoudingsvermogen waarbij elke oefening 1 minuut duurt. Hierdoor kunt u zelf goed uw eigen tempo bepalen. De training start met een gezamenlijke warming up en eindigt met een cooling down. Elke maand worden de oefeningen veranderd waardoor de training leuk en uitdagend blijft.

In Steunpunt de Jaguar elke dinsdag van 10.45 tot 11.30

Ouderen uit Stratum die op zoek zijn naar een gezonde bewegingsles op een toegankelijk niveau kunnen hiervoor terecht bij steunpunt de Jaguar. Ook mensen met beperkingen kunnen rustig instappen in deze les.

Elke dinsdag van 10.45 tot 11.30 geeft Geriatrie fysiotherapeut Aafke Laeven, werkzaam bij Fysiotherapie Heezerweg de Fysiogym.
Gezelligheid en beweging op een verantwoorde manier staan hierbij centraal.

Voor deelname staat een vergoeding van € 5,- per les.

Kennis maken met onze groepslessen?

Bel 040-2125333 of vul ons contactformulier in