Tel: 040-2125333Email: info@fysiotherapieheezerweg.nl

Shiatsumassage

Van oorsprong boeddhistisch

Shiatsumassage

Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) is een manier van lichaamstherapie of massage die onder andere is ontwikkeld in  Japan door Tokujiro Namikoshi, en later door zijn zoon Toru Namikoshi. Beiden ontwikkelden hun kennis door “trial-and-error”. Toru Namikoshi heeft in de VS de opleiding Chiropractor gedaan. Shiatsu is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar niet op de westerse vormen van therapie. De werkzaamheid van Shiatsu is niet wetenschappelijk bewezen. Ik heb de shiatsumassage geleerd van Dennis Binks, een fysiotherapeut die de opleiding heeft gedaan in Japan  bij Toru en Tokujuro Namikoshi

Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. De ervaring leert dat veel shiatsupunten overeenkomen met triggerpoints. Uitgangspunt bij shiatsumassage is het in balans brengen van de verschillende energieën in het lichaam. Is het lichaam energetisch in balans, dan is dat de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn.

De shiatsu massage wordt verzorgd door onze fysiotherapeute Agnes Muskens. Verder is de shiatsumassage zoals ik het gebruik een vorm van communicatieve massage, een manier om mensen meer bewust te maken van spanning in het lichaam, waar die extra spanning in het lichaam zit en hoe je die spanning kunt loslaten. Zo is shiatsumassage een bewustwordingstechniek, die ik inzet bij de behandeling van mensen met psychosomatische klachten.

Kennismaken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken uw klachten en stellen in gezamenlijk overleg een behandelplan op maat voor u op.

Bel 040-2125333 | Of vul het formulier in

    Onze Specialist

    Shiatsumassage

    Agnes Muskens

    agnes@fysiotherapieheezerweg.nl