Tel: 040-2125333Email: info@fysiotherapieheezerweg.nl

Dansante Fysiotherapie

Bewustwording van het lichaam

Dansante Fysiotherapie

Agnes Muskens: ik heb de cursus Dansante Fysiotherapie eind vorig jaar gedaan en doe zelf al 20 jaar in mijn vrije tijd aan vrije dansexpressie, of intuïtieve dans: het gevoel dansen, dat de muziek bij je oproept. Ik heb dus zelf al vaak ervaren dat dansen me heeft geholpen een beter lichaamsbewustzijn te krijgen, zodat ik beter weet waar het in mijn lijf vast zit of niet en daar ook wat aan te doen en ook welke ervaringen/handelingen in mijn leven mijn lichaam of delen van mijn lichaam verstijven. Ik denk dat het belangrijk is dat je soepelheid hebt en behoud, zeker naarmate je boven de 50 komt.

De cursus dansante Fysiotherapie heeft me handvatten gegeven waardoor ik de danselementen nu beter binnen de fysiotherapie kan toepassen. Vaak begint de behandeling ermee om te bekijken of er hiaten in je motorische ontwikkeling zijn, die soepel en efficiënt bewegen in de weg zitten. Het kan dus ook zijn dat we eerst wat kleinere oefeningen doen op een mat om bewegingen in te oefenen. We bewegen, ook bij die oefeningen, meestal wel op muziek. Daarna ga je bewegen in de ruimte en is de energie die achter het bewegen zit belangrijk bv of je vloeiend beweegt of met de rem erop. Vaak zijn er manieren van bewegen die je goed onder de knie hebt, maar ook manieren die je niet zo goed beheerst. Door de dansante Fysiotherapie wordt je veel veelzijdiger in je motoriek.

Dansante fysiotherapie kan ingezet worden bij neurologische klachten oa. Parkinson, MS of na een CVA, maar ook bij pijnklachten in het bewegingsapparaat bv bij reuma en artrose, ook bij chronische pijnklachten en stressgerelateerde klachten. Het is niet noodzakelijk dat je goed bent in dansen om deze therapie te volgen, wel dat je ervoor open staat op muziek te gaan bewegen en meer vanuit je gevoel als vanuit je hoofd te gaan bewegen. Als je aan de slag wilt met Dansante Fysiotherapie meld ik je aan op de website : www.dansantefysiotherapie.nl en kun je daar filmpjes bekijken over de grondoefeningen en de dansstukjes, die je helpen bij het oefenen thuis. Ook zonder inloggen kun je alvast een paar filmpjes bekijken. Dansante Fysiotherapie valt onder de fysiotherapie (is een vorm van oefentherapie) en wordt door de zorgverzekeraar vergoed uit het aanvullende pakket.

Kennismaken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken uw klachten en stellen in gezamenlijk overleg een behandelplan op maat voor u op.

Bel 040-2125333 | Of vul het formulier in

    Onze Specialist

    voor Dansante Fysiotherapie

    Agnes Muskens

    agnes@fysiotherapieheezerweg.nl